Harga keluli di pasaran antarabangsa berhenti jatuh dan melantun semula

- Jul 24, 2020-

Pada bulan Jun, indeks harga keluli antarabangsa (CRU) adalah 141.7 mata, peningkatan 2.4 mata bulan ke bulan, atau peningkatan sebanyak 1.7%, daripada penurunan kepada peningkatan daripada tempoh bulan ke bulan; penurunan tahun ke tahun sebanyak 20.1 mata, atau penurunan sebanyak 12.4%.

Harga keluli di Amerika Utara dan Asia bertukar daripada jatuh kepada kenaikan, manakala harga keluli Eropah terus jatuh.

1

Pada bulan Jun, Indeks Harga Keluli Amerika Utara MENTAH adalah 148.7 mata, naik 4.2 mata bulan ke bulan, atau 2.9%, dan melantun semula buat kali pertama selepas jatuh selama tiga bulan berturut-turut; PMI pembuatan AS adalah 52.6%, peningkatan 9.5 mata peratusan daripada bulan sebelumnya, di mana indeks pengeluaran meningkat 24.1 Mata Peratusan, indeks inventori meningkat 0.1 mata peratusan. Pada akhir Bulan Jun, kadar penggunaan kapasiti keluli mentah A.S. adalah 55.4%, peningkatan 1.6 mata peratusan dari Mei. Pada bulan Jun, harga bekas kilang produk keluli utama di kilang keluli Midwest Amerika, termasuk bar keluli, gegelung sejuk dilancarkan, dan lembaran tergalvani panas, meningkat daripada penurunan; harga plat sederhana dan berat dan gegelung gulungan panas terus menurun.