Makna Lembaran Keluli tergalvani

- May 22, 2020-

Lembaran keluli tergalvani didefinisikan sebagai kepingan keluli karbon yang dilapisi zink di kedua-dua belah pihak. Keadaan gegelung keluli tergalvani melalui dua proses utama menghasilkan keluli tergalvani: Galvanized hot-dip berterusan dan elektro-galvanis.

Proses hot-dip termasuk baja dengan mandi zink cair, prosesnya merangkumi penggunaan zink tergalvani dengan rawatan elektrolitik. Hasilnya, lapisan besi-zink - lapisan dipatuhi dengan kuat pada ikatan zink logam asas. Produk galvanis hot-dip kami dihasilkan mengikut spesifikasi, dan produk elektro-galvanis kami juga memenuhi spesifikasi.

The Meaning Of Galvanized Steel Sheets

Galvanized adalah salah satu perlindungan baja telanjang yang paling berkesan dari persekitaran kakisan, kaedah yang paling ekonomik. Zink bukan sahaja menjadi penghalang antara keluli dan persekitaran, tetapi juga mengorbankan dirinya untuk melindungi plat keluli di bawah. Apabila dua logam berbeza bersentuhan dengan air dan oksigen, dan gandingan, atau perlindungan arus pengorbanan berlaku. Zink lebih baik menghakis besi dalam keluli. Perlindungan ini menghalang keluli daripada terhakis di kawasan yang tidak diliputi zink. Oleh itu, meminimumkan penyebaran kakisan dari bahagian pemotongan, penggerudian dan seumpamanya.