Kaedah Kimpalan Grating Steel

- Dec 21, 2018-

1. Di persimpangan keluli rata beban dan bar salib di hujung keluli rata beban, keluli rata dengan standard yang sama dengan keluli rata beban harus digunakan untuk tepi. Dalam aplikasi khusus, keluli boleh digunakan atau langsung merebak dengan tulang rusuk, tetapi bahagian keratan rentas papan tepi tidak boleh kurang dari luas keratan rentas keluli rata beban. Hem dipilih dari kimpalan fillet satu sisi dengan ketinggian kimpalan tidak kurang daripada ketebalan keluli rata yang dimuatkan. Panjang kimpal tidak kurang daripada 4 kali ketebalan keluli rata yang dimuatkan. Dalam kes bahawa papan tepi tidak menerima beban, ia dibenarkan untuk mengimpal satu tempat dari empat beban keluli rata, tetapi jarak tidak boleh melebihi 150 mm. Dalam kes di mana plat menebal menerima beban, kimpalan jarak tidak dibenarkan, dan kimpalan penuh diperlukan. Ia adalah perlu untuk plat akhir tiang tangga untuk dikimpal sepenuhnya di satu pihak. Adalah perlu untuk mengimpal dengan setiap bar silang ke arah yang sama dengan beban rata keluli. Sekiranya luka dan bukaan pada keluli besi bersamaan dengan atau lebih daripada 180 mm, ia hendaklah dianggap sebagai hemming. Sekiranya tiang tangga mempunyai kelebihan utama, perlu dilakukan melalui semua langkah. Steel keluli rata dimuatkan keluli rata, rata rata keluli, jenis saya rata keluli atau slit jalur keluli. Plat keluli dimuatkan dengan keluli rata dan boleh bergigi untuk menambah kekuatan anti-slip keluli keluli. Profil gigi ditunjukkan dalam Rajah 2. Tidak kurang daripada 5 gigi setiap 100mm. Lebar minimum kelenjar keluli pada saluran skala gigi tidak boleh kurang daripada 300 mm.

2. Bagi kimpalan keluli keluli, kimpalan rintangan tekanan lebih disukai, dan kimpalan arka juga boleh didapati.

3. Kekunci tekanan keluli keluli boleh ditekan dengan menekan barisan palang ke dalam keluli rata beban untuk membetulkannya.

4. Kisi keluli perlu diproses menjadi pelbagai skala mengikut keperluan pengguna.

5. Jarak antara keluli rata yang dimuatkan dan jarak palang boleh ditentukan oleh pembekal dan pembeli mengikut permintaan reka bentuk. Sebagai saluran perindustrian, jarak beban keluli rata tidak boleh melebihi 40mm, dan jarak salib tidak boleh melebihi 165mm.