Apa yang Menggembirakan

- Jun 12, 2020-

Galvanizing adalah proses pembuatan di mana lapisan zink digunakan pada besi atau besi untuk memberikan perlindungan dan mencegah karat. Terdapat beberapa proses galvanisasi, tetapi kaedah yang paling biasa dan paling biasa dipanggil hot dip galvanizing.

Keluli tergalvani adalah salah satu keluli yang paling popular kerana ketahanan, kekuatan dan kebolehbentukan jangka panjangnya, dan sifat anti-karat lapisan zink-besi. Kakisan zink dengan bertindak sebagai penghalang untuk melindungi unsur-unsur logam asas, dengan mengorbankan sifat-sifat lapisan menghasilkan keluli tahan lama dan berkualiti tinggi.

Fleksibiliti ini menjadikannya sesuai untuk pelbagai projek dan industri, termasuk pertanian, tenaga suria, automobil, pembinaan, dan lain-lain. Di sini, kami berhasrat untuk memperkenalkan kaedah pemprosesan komprehensif keluli tergalvani, kaedah berlainan galvanis, kelebihan dan penggunaannya dalam berbagai industri.

What Is Galvanizing

Banyak industri yang berbeza menggunakan keluli tergalvani, keluli tergalvani, terutamanya kerana industri ini membawa banyak faedah, termasuk:

Berbanding dengan kebanyakan keluli yang diproses, kos awalnya rendah. Di samping itu, keluli tergalvani boleh digunakan sebaik sahaja dihantar. Ia tidak memerlukan penyediaan permukaan tambahan, pemeriksaan, pengecatan / pelapisan, dll. Untuk tujuan ini, syarikat menjimatkan lebih banyak kos.

Hidup lebih lama. Dengan galvanis, pengembangan industri keluli dalam kehidupan lingkungan umum diharapkan lebih dari 50 tahun, dan dapat bertahan lebih dari 20 tahun dalam pendedahan air yang teruk. Tidak memerlukan penyelenggaraan. Ketahanan produk keluli siap juga meningkatkan kebolehpercayaan produk.

Anod pengorbanan memastikan bahawa sebarang kerosakan untuk melindungi keluli di sekitarnya dilapisi lapisan zink. Tidak kira sama ada bahagian keluli terkena sepenuhnya. Zink masih akan terhakis terlebih dahulu. Lapisan ini secara khusus mengikis keluli, sehingga memberikan perlindungan pengorbanan untuk kawasan yang rosak.

Sifat anti karat lapisan zink. Besi besi berkarat dengan mudah, tetapi penambahan zink dapat memainkan peranan pelindung antara keluli dan kelembapan atau oksigen. Keluli tergalvani yang mempunyai perlindungan yang sangat baik, tidak termasuk lapisan pelindung lain dari sudut dan lubang yang tajam, sehingga dapat menahan kerosakan.